Έμμηνος ρύση και επιδερμίδα!

Έμμηνος ρύση και επιδερμίδα!

Έμμηνος ρύση και επιδερμίδα! 1276 706 Δερματολογικό Ιατρείο

Πολλές γυναίκες αισθάνονται έντονη σύγχυση από τις διαφορές που παρατηρούν στην επιδερμίδα τους κατά τη διάρκεια κάθε μήνα. Την μια εβδομάδα μπορεί το πρόσωπό σας να φαίνεται λαμπερό, σφριγηλό και με άλλα λόγια πιο όμορφο από ποτέ, ενώ την επόμενη να έχετε ξεσπάσματα και να νιώθετε ότι πρήζεστε ακόμη και με μια γουλιά νερό. Οι ορμονικές αλλαγές από τις οποίες περνάει ο γυναικείος οργανισμός κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου κάνουν τόσο το σώμα όσο και την επιδερμίδα μας να μην διαθέτουν καμία συνοχή.

Πολλά συμβαίνουν στο σώμα μας καθώς διανύουμε τον έμμηνο κύκλο μας. Καθώς οι ορμόνες αυξομειώνονται, το δέρμα γίνεται ευαίσθητο και ανταποκρίνεται διαφορετικά σε κάθε φάση του κύκλου. Η προγεστερόνη και η τεστοστερόνη είναι οι βασικές ορμόνες που μπορούν να προκαλέσουν ξεσπάσματα και λιπαρό δέρμα και αυξάνονται και μειώνονται σε διαφορετικές φάσεις του εμμηνορροϊκού κύκλου. Παράλληλα, άλλες ορμόνες όπως τα οιστρογόνα και ουσίες όπως οι προσταγλανδίνες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την εμφάνιση και την ευαισθησία του δέρματος.

Πιο συγκεκριμένα…
*Κατά τη διάρκεια της εμμηνορροϊκής φάσης (ημέρες 1 έως 5) παρατηρούνται χαμηλότερα επίπεδα οιστρογόνων και υψηλότερες ποσότητες προγεστερόνης. Αυτή η ορμονική δυναμική έχει ως αποτέλεσμα αυξημένη ευαισθησία του δέρματος και μεγαλύτερη πιθανότητα ερεθισμού. Αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία το δέρμα σας είναι πιο φλεγμονώδες από το συνηθισμένο.

*Στην ωοθυλακική φάση (ημέρες 6 έως 14), τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση της φλεγμονής, αλλά με την αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων έρχεται και η αυξημένη παραγωγή σμήγματος, προκαλώντας σε ορισμένα άτομα πιο λιπαρό δέρμα.

*Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας (14η ημέρα), τα επίπεδα των οιστρογόνων αυξάνονται κατά τη διάρκεια της μέσης έως όψιμης ωοθυλακικής φάσης, οπότε μερικοί άνθρωποι θα παρατηρήσουν μια σχετική “λάμψη” στο δέρμα τους και μια πιο ελαστική, πιο ενυδατωμένη υφή. *Και τέλος, η ωχρινική φάση (15η έως 28η ημέρα) είναι η στιγμή που μπορεί να κοιταχτείτε στον καθρέφτη και να αναρωτηθείτε: Τι συμβαίνει με το δέρμα μου;. Έχετε αυξημένη ευαισθησία του δέρματος, έξαρση της ακμής λόγω της αύξησης των επιπέδων της προγεστερόνης και προεμμηνορροϊκά συμπτώματα, όπως «φούσκωμα».

Ιατρεία

MΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Ελληνικής Δημοκρατίας 1
[Google Map]

ΓΛΥΦΑΔΑ
Κύπρου 76

ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Μέρλιν 7

Επικοινωνία

τηλ. 2299049222

κιν. 6937430149

Social

© 2022 tsavidi.gr. Designed by BlueBlack.