Βιοδιεγέρτες κολλαγόνου

Βιοδιεγέρτες κολλαγόνου

Βιοδιεγέρτες κολλαγόνου 797 470 Δερματολογικό Ιατρείο

Η γήρανση του δέρματος είναι μια πολυπαραγοντική διαδικασία που επηρεάζεται από ενδογενείς αλλά και εξωγενείς παράγοντες. Η μείωση του ρυθμού πολλαπλασιασμού των κυττάρων μας, μεταξύ των οποίων και των ινοβλαστών είναι ένας από τους σημαντικότερους ενδογενείς παράγοντες στη διαδικασία της γήρανσης. Μείωση ινοβλαστών σημαίνει μείωση παραγωγής κολλαγόνου, της σημαντικότερης δομικής πρωτεΐνης του δέρματος αλλά και πολλών άλλων ιστών του σώματός μας. Πώς αποτυπώνεται αυτό στο δέρμα μας;..με εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης. Ουσίες λοιπόν όπως οι βιοδιεγέρτες, που επάγουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου, αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη θεραπεία για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και των σημείων της γήρανσης αλλά και μια παγκόσμια τάση στο χώρο της κοσμητικής ιατρικής.

Οι βιοδιεγέρτες ενίενται στο δέρμα (χόριο) με βελόνη ή κάνουλα και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου από τους δικούς μας ινοβλάστες, οπότε βοηθούν το δέρμα να αποκαταστήσει αργά και σταδιακά τη χαμένη σφριγηλότητα χωρίς να διογκώνουν. Η θεραπεία είναι ενέσιμη αλλά ελάχιστα επεμβατική, χωρίς να απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και τα αποτελέσματα γίνονται σταδιακά ορατά μέσα στους επόμενους μήνες και διαρκούν σχεδόν 2 χρόνια. Οι βιοδιεγέρτες κολλαγόνου είναι οι: πολυκαπρολακτόνη (PCL), πολυ-l-λακτικό οξύ (PLLA), υδροξυαπατίτης(CaHA) και νουκλεοτίδια.

Οι βιοδιεγέρτες μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές περιοχές του σώματος (όπως πρόσωπο, κοιλιά, λαιμό, ντεκολτέ, γλουτούς, έσω επιφάνεια μηρών κ.α.) με σκοπό της βελτίωση των ρυτίδων, της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας.

Τόσο τα fillers όσο και οι βιοδιεγέρτες είναι βασικές ενέσιμες θεραπείες που εφαρμόζονται για να βελτιώσουν τα σημάδια της γήρανσης και όταν συνδυάζονται οδηγούν σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχουν όμως διαφορετικό τρόπο δράσης: Τα fillers τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου προσδίδοντας άμεσα ορατό όγκο σε αυτές τις περιοχές. Η διάρκειά τους είναι μικρότερη και περιορισμένος ο ρόλος τους στη βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος. Οι βιοδιεγέρτες βελτιώνουν σταδιακά την υφή, τον τόνο, τη χαλάρωση, τις ρυτίδες και τη γενικότερη υγεία του δέρματος, ενεργοποιώντας την ικανότητα των κυττάρων μας να παράγουν το δικό τους κολλαγόνο. Δεν δίνουν όγκο, αλλά δρουν σταδιακά για εβδομάδες ή και μήνες μετά τη θεραπεία.

Ιατρεία

MΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Ελληνικής Δημοκρατίας 1
[Google Map]

ΓΛΥΦΑΔΑ
Κύπρου 76

ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Μέρλιν 7

Επικοινωνία

τηλ. 2299049222

κιν. 6937430149

Social

© 2022 tsavidi.gr. Designed by BlueBlack.