Κνίδωση

Κνίδωση

Κνίδωση 800 533 Δερματολογικό Ιατρείο

Η Κνίδωση είναι ένα σχετικά συχνό δερματικό νόσημα, μια εξειδικευμένη μορφή αλλεργίας, που επηρεάζει δυσάρεστα την καθημερινότητα των ανθρώπων που πάσχουν από αυτή. Τα αίτια της νόσου ποικίλουν.

Χαρακτηρίζεται από αιφνίδιο ΚΝΗΣΜΟ (ΦΑΓΟΥΡΑ), που κάποιες φορές είναι πολύ έντονος και εμφανίζεται οπουδήποτε στο σώμα. Τον κνησμό συνοδεύει χαρακτηριστικό εξάνθημα που μοιάζει με το εξάνθημα που προκαλούν οι τσουκνίδες, όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα και λέγεται ΠΟΜΦΟΣ.

Οι περισσότεροι ασθενείς, όταν αναφέρονται σε αυτό το εξάνθημα, χρησιμοποιούν τους πολύ εύστοχους όρους ΚΑΝΤΗΛΕΣ ή ΠΕΤΑΛΕΣ. Η διάρκεια και η ένταση του κνησμού και των πομφών είναι άλλοτε άλλη και μπορεί να κρατήσει, από λίγα λεπτά έως και 24 ώρες.

Η νόσος χαρακτηρίζεται από υφέσεις και εξάρσεις των συμπτωμάτων της που μπορεί να κρατήσουν έως και 10 χρόνια, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται δυσμενέστατα η ποιότητα ζωής των ασθενών, γιατί τα συμπτώματα της νόσου δημιουργούν άγχος, κατάθλιψη και δυσκολία στον ύπνο.

Για τη σωστή αντιμετώπιση της Κνίδωσης, για την ανεύρεση των αιτίων της και την εξάλειψη των βασανιστικών της συμπτωμάτων, απαιτείται η άμεση και συστηματική συνεργασία με τον θεράποντα Δερματολόγο. Ο Δερματολόγος θα διαγνώσει το είδος και τη σοβαρότητα της κατάστασης και θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία που θα αλλάξει τη ζωή σας.

Ιατρεία

MΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Ελληνικής Δημοκρατίας 1
[Google Map]

ΓΛΥΦΑΔΑ
Κύπρου 76

ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Μέρλιν 7

Επικοινωνία

τηλ. 2299049222

κιν. 6937430149

Social

© 2022 tsavidi.gr. Designed by BlueBlack.