Οξυτενή κονδυλώματα

Οξυτενή κονδυλώματα

Οξυτενή κονδυλώματα 900 600 Δερματολογικό Ιατρείο

Τι είναι;
Ο HPV (Human Papilloma Virus) αποτελεί ένα σύνολο ιών (περίπου 150 υπότυποι) οι οποίοι μολύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι τύποι του ιού που εμφανίζονται στους βλεννογόνους (γεννητικά όργανα, πρωκτό, στοματικό βλεννογόνο) μπορεί να προκαλέσουν κονδυλώματα ή και δυσπλασίες οι οποίες με την σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε διάφορες μορφές καρκίνου (τράχηλος της μήτρας, πέος κ.ά.).

Που οφείλεται;
Εκτιμάται πως το μεγαλύτερο μέρος του σεξουαλικά ενεργού πληθυσμού παγκοσμίως, έχει μολυνθεί από κονδυλώματα σε κάποια φάση της ζωής του, καθώς μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή. Ο ιός μεταδίδεται με την τριβή, από δέρμα σε δέρμα, και όχι μέσω ανταλλαγής σωματικών υγρών. Η στοματική και πρωκτική σεξουαλική επαφή αποτελούν επίσης τρόπο μετάδοσης του ιού.

Ποιους προσβάλει;
Τα κονδυλώματα εμφανίζονται στις γυναίκες σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι στους άνδρες, καθότι είναι πιο ευάλωτες στον HPV. Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο (του τραχήλου της μήτρας) εάν μολυνθούν με τον ιό, ενώ οι άνδρες συνήθως δεν αναπτύσσουν συμπτώματα και η μόλυνση εξαλείφεται μόνη της, μέσω του ανοσοποιητικού.
Τα κονδυλώματα δύναται να εμφανιστούν:
• Στη Στοματική Κοιλότητα
• Στο Αιδοίο
• Στον Κόλπο
• Στο Πέος
• Στον Πρωκτό

Τα εξωτερικά κονδυλώματα μπορούν να διαγνωστούν με γυμνό μάτι, από τον Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο. Ωστόσο, όταν είναι εσωτερικά, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν διαγνωστικές εξετάσεις ή ΠΑΠ τεστ.
Μια βασική εξέταση που ταυτοποιεί τον υπότυπο του HPV είναι η αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης (PCR) που πραγματοποιείται στο ιατρείο παίρνοντας δερματικό επίχρισμα από την ύποπτη βλάβη.

Αντιμετώπιση:
✓ Προληπτικά, συχνός έλεγχος στο δέρμα και ψηλάφηση της περιοχής των γεννητικών οργάνων για τυχόν αλλοιώσεις.
✓ Προληπτικά, εμβολιασμός κατά του HPV, πριν την έναρξη της σεξουαλικής ζωής και έως το 26ο έτος της ηλικίας.
✓ Επεμβατικά:
1.Θεραπεία με Laser CO2. Είναι η πιο εξελιγμένη μέθοδος αφαίρεσης των κονδυλωμάτων καθώς είναι ακριβής, απλή και εξαλείφει όλα τα υπάρχοντα κονδυλώματα σε μία συνεδρία. Γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι αναίμακτη, χωρίς πόνο και χωρίς να αφήνει ουλές. Η ευαίσθητη περιοχή προστατεύεται καθώς η δέσμη του laser CO2 στοχεύει μόνο στη βλάβη αφήνοντας ανέπαφο τον γύρω ιστό.
2. Κρυοχειρουργική με υγρό άζωτο. Τα κονδυλώματα παγώνουν και εξουδετερώνονται.
3. Μέσω Διαθερμίας με βρόχους – LEEP (Loop Electrosurgical Excision Procedure). Ηλεκτρικό ρεύμα, που περνάει μέσω ενός λεπτού βρόχου καλωδίων ως «μαχαίρι» και αφαιρεί τον παθολογικό ιστό.
4. Μέσω καυτηριασμού. Τα κονδυλώματα καυτηριάζονται με ηλεκτρικό ρεύμα.
5. Τοπικά, με καυστικές κρέμες όπου τοποθετούνται στις βλάβες

Ιατρεία

MΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Ελληνικής Δημοκρατίας 1
[Google Map]

ΓΛΥΦΑΔΑ
Κύπρου 76

ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Μέρλιν 7

Επικοινωνία

τηλ. 2299049222

κιν. 6937430149

Social

© 2022 tsavidi.gr. Designed by BlueBlack.