Ο χειμώνας έφυγε, τα σπυράκια της ακμής επιμένουν και το καλοκαίρι;

Ο χειμώνας έφυγε, τα σπυράκια της ακμής επιμένουν και το καλοκαίρι;

Ο χειμώνας έφυγε, τα σπυράκια της ακμής επιμένουν και το καλοκαίρι; 700 380 Δερματολογικό Ιατρείο

Είναι γεγονός ότι η ακμή είναι μια νόσος με χρόνια πορεία, που απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και προσαρμογή της θεραπείας.
Μύθοι και αλήθειες:

✓ Η θάλασσα …
✓ Ο ήλιος …
✓ Οι υψηλές θερμοκρασίες …

Τι κάνουμε λοιπόν;

✓ Λαμβάνοντας υπόψιν πως ορισμένες θεραπείες προκαλούν φωτοευαισθησία, επισκεπτόμαστε το Δερματολόγο μας στην αρχή του καλοκαιριού για να προσαρμόσουμε τη θεραπεία μας.

✓ Χαιρόμαστε τη θάλασσα, αποφεύγουμε τον ήλιο χρησιμοποιώντας αντιηλιακά προϊόντα υψηλής προστασίας (SPF+ 50) ενδεδειγμένα για ακνεϊκό Δέρμα.

✓ Απολαμβάνουμε το κολύμπι μας, αποφεύγοντας τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας (11:00πμ-17:00μμ) και με απαραίτητο αξεσουάρ την ομπρέλα μας στην παραλία.

✓ Λέμε όχι στα σημάδια της μεταφλεγμονώδους υπερμελάγχρωσης με χρήση καπέλου, γυαλιών ηλίου, ρούχων με αντιηλιακή προστασία.

✓ Αποφεύγουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θεραπείες στο ιατρείο όπως καθαρισμό, χημικό peeling και fractional laser και αρκούμαστε στην τακτική ενυδάτωση, την περιποίηση και τη συχνή χρήση αντιηλιακού για το πρόσωπο και το σώμα.

✓ Αποφεύγουμε καλλυντικά προιοντα και προϊόντα μακιγιάζ και συνεχίζουμε το παιχνίδι με το νερό, καθαρίζοντας επιμελώς το πρόσωπό μας.

✓ Δεν αμελούμε τη θεραπεία που μας έδωσε ο Δερματολόγος μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, την παίρνουμε μαζί μας στη βαλίτσα των διακοπών και το Σεπτέμβρη είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε πιο δυναμικά στην αντιμετώπιση της ακμής.

Και τέλος…

Τώρα πια είμαστε έτοιμοι, να χαρούμε τις διακοπές μας. Καλό καλοκαίρι!

Ιατρεία

MΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Ελληνικής Δημοκρατίας 1
[Google Map]

ΓΛΥΦΑΔΑ
Κύπρου 76

ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Μέρλιν 7

Επικοινωνία

τηλ. 2299049222

κιν. 6937430149

Social

© 2022 tsavidi.gr. Designed by BlueBlack.