Βοτουλινική τοξίνη (Botox – Dysport)

Βοτουλινική τοξίνη (Botox – Dysport)

Βοτουλινική τοξίνη (Botox – Dysport) 1200 628 Δερματολογικό Ιατρείο

Η βοτουλινική τοξίνη Α, είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum και χρησιμοποιείται από το 1970 στην ιατρική. Το 1992 πήρε έγκριση από το FDA για αισθητικές εφαρμογές στη Δερματολογία και την Πλαστική Χειρουργική και θεωρείται σήμερα παγκοσμίως, πως είναι η δημοφιλέστερη αισθητική πράξη. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν δύο τύποι με τις εμπορικές ονομασίες Botox ή Vistabel και Dysport ή Dysline.

Στην Αισθητική Δερματολογία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των δυναμικών ρυτίδων, δηλαδή των ρυτίδων που σχηματίζονται από την σύσπαση των μιμικών μυών του προσώπου, όπως αυτές του μετώπου, ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο), γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στις ρυτίδες της μύτης (bunny lines) και στις ρυτίδες του στόματος (ρυτίδες καπνιστού).

Πολύ μικρές ποσότητες φαρμάκου εγχύονται με ειδική τεχνική και με ακρίβεια στους μύες-στόχους, από τους προαναφερόμενους εξειδικευμένους γιατρούς. Ο σκοπός της θεραπείας είναι να προκληθεί μια προσωρινή διακοπή της υπερδραστηριότητας των μυών του προσώπου, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την σημαντική άμβλυνση των ρυτίδων και την εντυπωσιακή βελτίωση της εικόνας του.

Το αποτέλεσμα έρχεται γρήγορα, σε 7-10 μέρες και διαρκεί αρκετές εβδομάδες ανάλογα με την θέση εφαρμογής και την ένταση των ρυτίδων. Οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και σε κάθε περίπτωση είναι πλήρως αναστρέψιμες, όταν ο γιατρός γνωρίζει πολύ καλά την εφαρμογή της μεθόδου.

Έχει τεκμηριωθεί απόλυτα, ότι η πρώιμη και τακτική εφαρμογή της τοξίνης, όχι μόνο βελτιώνει την εικόνα του προσώπου, αλλά προλαμβάνει τον σχηματισμό πολλών μόνιμων στατικών ρυτίδων σε σημείο που σήμερα η εφαρμογή της αποτελεί τον βασικό κορμό όλων των θεραπειών αντιγήρανσης στο πρόσωπο.

Έτσι λοιπόν όταν θέλετε να φαίνεστε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι και όταν θέλετε να ξαναβρείτε μια νεότερη και πιο φρέσκια εκδοχή της εικόνας σας, επισκεφτείτε τον Δερματολόγο σας και συμβουλευτείτε τον για όλα τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες της θεραπείας με βοτουλινική τοξίνη Α.

Ιατρεία

MΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Ελληνικής Δημοκρατίας 1
[Google Map]

ΓΛΥΦΑΔΑ
Κύπρου 76

ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Μέρλιν 7

Επικοινωνία

τηλ. 2299049222

κιν. 6937430149

Social

© 2022 tsavidi.gr. Designed by BlueBlack.