Κάμπιες και αλλεργικές αντιδράσεις

Κάμπιες και αλλεργικές αντιδράσεις

Κάμπιες και αλλεργικές αντιδράσεις 600 400 Δερματολογικό Ιατρείο

Αν ετοιμάζεστε να «αποδράσετε» από την πόλη λόγω των εορτών του Πάσχα, αναζητώντας στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς στην ύπαιθρο, να θυμάστε ότι αυτή την εποχή «ανθούν» οι ΚΑΜΠΙΕΣ.

Οι κάμπιες συναντώνται κυρίως στις πευκόφυτες περιοχές, χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι τέτοιες περιοχές δεν υπάρχουν και εντός των αστικών κέντρων. Κατά συνέπεια και οι αλλεργικές αντιδράσεις που αυτές προκαλούν!

Οι κάμπιες περιβάλλονται από τοξικά τριχίδια. Tα τριχίδια είναι αερομεταφερόμενα και τόσο μικροσκοπικά που μπορούν να διαπεράσουν ακόμη και τα ρούχα, προκαλώντας έντονες κνησμώδεις αντιδράσεις στο Δέρμα μας. Το εξάνθημα που προκαλούν οι κάμπιες, συνήθως παρουσιάζεται στα εκτεθειμένα μέρη του σώματος, όπως τα άνω άκρα, το πρόσωπο, ο λαιμός και ο κορμός. Ανάλογα με τη βαρύτητά των συμπτωμάτων, το εξάνθημα μπορεί να μοιάζει με τη μορφή που εμφανίζονται τα τσιμπήματα των κουνουπιών ή πιο σπάνια να είναι πολύ εκτεταμένο και τότε λέγεται στρόφαλος. Και οι δύο μορφές συνοδεύονται από έντονο κνησμό (φαγούρα). Το συγκεκριμένο νόσημα, απασχολεί κυρίως παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ειδικά στις περιπτώσεις που τα προαύλια των σχολείων ή οι παιδικές χαρές, περιβάλλονται από πεύκα.

Σε πιο σπάνιες περιπτώσεις, πέρα των δερματολογικών αντιδράσεων, η αλλεργική αντίδραση μπορεί να παρουσιαστεί ως ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα ή δυσκολία στην αναπνοή, συμπτώματα που πιο συχνά εμφανίζονται σε άτομα που πάσχουν από ατοπική προδιάθεση.

Παρά όμως τα  ενοχλητικά συμπτώματα η θεραπεία είναι απλή και εξαρτάται από την έκταση και ένταση των συμπτωμάτων.

Ιατρεία

MΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Ελληνικής Δημοκρατίας 1
[Google Map]

ΓΛΥΦΑΔΑ
Κύπρου 76

ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Μέρλιν 7

Επικοινωνία

τηλ. 2299049222

κιν. 6937430149

Social

© 2022 tsavidi.gr. Designed by BlueBlack.